Roadtrip

Idag blev det en liten Roadtrip till Jkp med mamma och syster för lite shopping. Tänkte slänga upp lite bilder på allt lite senare ikväll! Ska nämligen ta en myskväll med flickorna i husetoch bara ta igen mig efter gårdagen.

Gårdagen spenderades med mkt trevligt folk. Precis som alla andra gjorde så åkte vi till Skövde, Matfestivalen. Och vad åt vi där? Jo, Donken... As usual!
Hahah hemskt egentligen. Där går vi hungriga som troll på en MATfestival med tält fyllda med god mat över allt och ändå ska vi käka Donken!? Pinsamt!
Planerna ikväll var egentligen lite festligheter i Skövde igen men kände inte något större sug alls och varför ska man göra något man inte känner för? Ska man göra precis som alla andra gör jämt? Ne inte jag för jag gillar ju inte att vara som alla andra... hihi.

Sitter just nu och bokar mitt liv. Jag hatar att inte ha någonting inbokat att se fram emot. Därför brukar mitt schema vara mer än fullt! Iaf så har jag nu bestämt mig för att ge tennisen en chans. Efter några månader utan käningar i ryggen och några träningar med riktigt bra träff i slagen så vill jag ut och tävla!
Jag förstår självklart att det inte kommer att gå som en dans på rosor och jag kommer defenitivt inte vinna en massa nu när jag gått upp en klass och måste spela elitklasserna. Men vad fasen gör det? Efter varje match går man där ifrån bättre på något sätt än innan matchen. Tillslut kommer den där matchen som bara kommer en gång per år. Då allt går precis som man vill och man behöver inte tänka! Bollarna är riktiga kanoner och man kan hålla fokuseringen hela tiden ut. Det är den matchen jag strävar efter att få uppleva igen! och igen! och igen!
Så nu ska här tävlas!
Vi slår på stort med en gång (varför vänta): Nästa helg åker jag till staden där det alltid regnar? Borås! Där kommer jag att delta i Damsingel 21 klassen och MixDubbel. MixDubbeln kommer jag att spela med mannen, myten, legenden.. Joakim Johansson! Med en känsla av att vi kommer äga och ha grymt roligt ute på banan!
Efter min stora debut i Borås blir det hem och träna träna träna för helgen v37 tar jag rallybilen och åker till stället som jag hatar att spela på (pga dåliga minnen), Tabergsdalen! Och där ska jag krossa mina motståndare i damklassen! Wihooo vad roligt det kommer att bli!!!

Det är många som brukar, skämtsamt, säga till mig (oftast på fyllan) att de skulle kunna vinna över mig på tennis hur lätt som helst! och att de är grymma på tennis! 
Vad ska man svara på det?
Jag tror säkert att många av mina vänner skulle kunna vinna några bollar mot mig för som ni kanske själva känt av någon gång så är det alltid svårare att möta någon som är sämre än sig själv.
Det spelar ingen roll vilken sport det handlar om! En "nybörjare" kan inte tekniken och blir därför svåra att läsa av.
Men jag kan tänka mig att många som aldrig testat att lira tennis eller som bara lirat med jämndåliga (ursäkta uttrycket) tycker/tror att de är VÄLDIGT duktiga. Jag tvivlar inte på detta men som sagt tennis är så mycket mer än att stöna och slå på en boll... Jag tar gärna en match mot alla er som vill detta men snälla säg inte att ni kan spela tennis bara för att ni kan stöna och för att ni får över bollarna över nätet! sötisar!
Håller på att klippa ihop en liten film när jag spelar i Kroatien som jag kanske kan visa någon gång om ni har otur!




Banksy



Varför jag älskar att måla? Konstnärer som Banksy får en att förstå budskap utan att använda ord...

Lasse Mattila


Lasse är föredetta fotbollsspelare på Elitnivå numera är han låtskrivare och artist!

Laktosfri

Första "riktiga" skoldagen är nu avklarad och mina 2 timmar på tennisbanan också. Allt har flytit på sådär skönt idag. Inga bekymmer... Var på mitt snälla humör idag: *Bjöd våra nya kära 1:or på kladdkaka (lite för att trösta dem efter gårdagens nollning).


Dagens låt uppe på teknik


Dagens tankar uppe på teknik:
När blev människan en människa?
Vad är det som säger att vi inte är apor längre? Dessa frågeställningar har rört till det i 3:ans teknikhjärnor idag...
Var går gränsen från att ha betett oss som apor till att vi ber oss som människor? Är det när man kan använda redskap?
-Djur kan använda redskap!
Är det när man kan komunicera?
-Djur kan komunicera!
Är vi inte människor...
Har du svaret på detta?


Apornas Värld

Spontanitet är bland det finaste en männika kan ha tycker jag. Att kunna släppa alla måsten och bara göra det man känner för att göra för stunden!
Efter att igår ha varit och kikat på Kik:s 2:a lag när de lirade på Odenplan med Sara ringde min telefon så glatt. Det var 3 godingar som frågade om vi var sugna på att se lite bio. Klart att vi var det! Så i min rallybil for jag och Sara till Skövde. (visst är vi spontana! hahah)
Apornas Värld såg vi på.
Enligt mig - Riktigt bra och väldigt gripande! Helt klart en film som jag rekommenderar!
3,5 av 5



Grattis Agnes!

Sitter i sängen och surar över att ha gått upp alldeles för tidigt idag för ett möte som sen visade sig vara inställt! Fin start på min sista dag av sommarlovet...
För att göra mig själv på lite bättre humör innan jag åker iväg och träffar madde och Philip tänkte jag ladda upp lite bilder från mitt kusinbarns Konfirmation som ägde rum i Lördags.
Och det var ingen liten grupp de var kan jag lova!!!



Mjölktant Olivia





Vad ska jag göra med:
* 6L gammal Standard mjölk
* 5L gammal filmjölk

Vad tror du?

Som ett brev på posten




Sista dagen på jobbet

Sådär nu har jag gjort min sista dag på sommarjobbet och det är med blandade känslor jag säger detta.
Jag har fått jobba med så underbara människor som verkligen har inspirerat mig på alla sätt och vis! Jag har fått lära mig otroligt många nya saker och jag har fått en mening till varför Kemi ska vara bra att kunna.. För ett år sedan skulle jag aldrig kunna se mig själv stå iförd ett par labb-brillor och leka med kemikalier utanför skoltid. Men där har jag nu stått, ett år senare, och faktiskt tyck det varit roligt..
Iaf så är nu mina 4 veckor på Falköpings Mejeri över. Fick ett "litet" paket av personalen där som innehöll 3 stora chokladkakor och handdukar. Tack för detta! :)


Kamerakompis

Säger godnatt med ett litet löfte. Inte ett löfte till er som kikar in här lite då och då utan ett löfte till mig själv:
JAG LOVAR mig själv att jag ska bli bättre på att ta kort!
Att ha kort hjälper en att minnas de bästa stunderna i sitt liv.

Så från och med imorgon åker min kamera med över allt jag går (nästan!)

GODNATT


Crusingen 2011

Mentalt nu gubbar!

Äntligen ligger jag nerkrupen under täcket! Som jag har längtat!
Idag har jag varit sådär riktigt supertrött. Ögonlocken har känts som två tegelstenar och kroppen har hängt med men två steg efter hela tiden..
Trotts detta har jag tagit mig igenom en dag som bestått utav 8timmars jobb och lite fotbollstittande.
Var på Ållevi med David och Eric och kikade på Uniteds herrar, eller ska jag säga "gubbar" för det är ju vad de själva ropar till varandra på planen. Jag tycker att det låter så fult!!!
Vad då att trycka ner sina medspelare när man ropar "spring nu gubbar!"... Blir man inte mer sugen på att göra en löpning om någon ropar "spring nu snyggingar!"... På mig hade det bitit mer kan jag ju säga.
Ordet gubbe har en negativ laddning i folks undermedvetna...

Den mentala biten har större betydelse inom idrotten än vad många tror.
Tex tankarna "jag får inte" eller "missa inte nu" är två vanliga marodörer i våra hjärnor.
Ordet "inte" har ingen betydelse för oss. Hjärnan uppfattar inte ordet "inte". Så när du tänker " missa INTE nu" så uppfattar ditt hjärnsystem bara "missa nu" och sänder ut till din kropp att nu är det okej att missa!

Vad ska man tänka för att inte missa då kanske du tänker nu?
Tänk positivt laddade ord (meningar utan ordet "inte" i) som tex: Du kan det här!, Du har klarat det här massor med gånger tidigare.. Tror ni förstår.
Men positiva tankar är ingenting man har naturligt utan det är någonting man måste träna på. Löjligt? Alla framgångsrika idrottsmän gör det så varför inte du också? Själv har jag jobbat väldigt mycket med min mentala bit och jag kan ärligt säga att det har hjälp mig till framgångar!



Tennisdrömmar

Efter 10 timmars jobb idag är jag helt slut! Jag vill börja plugget igen för jag orkar snart inte en dag till på jobbet. Att ha ett stort ansvar är jobbigare än jag någonsin kunnat trott men jag äskar det verkligen! Tänk att få jobba med någonting som man brinner för, som man kan lära sig någonting utav och som man alltid vill utveckla i famtiden. Ett sån jobb vill jag ha!
Men jag tror inte att jag kan ge upp drömmarna som jag har om att bli något inom tennisen än. Jag kan inte se mig själv sittandes vid ett skrivbord i framtiden och bara läsa om mina (idag) tennismotståndare... Jag vill inte ge upp mina tennisdrömmar...än!
Påtal om tennis:
Idag drog träningen igång igen efter sommarens lilla uppehåll. Kändes riktigt roligt och skönt att få stå på banan igen som coach. Får även passa på att tacka Nike för de fina skorna som jag fick idag. Tack!


Här är de: rosa och fina den här gången



Sommarlovet 2011

Nu drar vi igång igen! Efter en händelserik sommar (som inte är över än, positivt tänkande!) med så mycket äventyr och skoj att jag knappt vet vart jag ska börja.
Sitter just nu och fixar ihop lite bilder på speciella ögonblick från sommaren 2011 som sen ska sättas in i min fotobok/livsbok... Det är ett litet mysigt sätt att få komma ihåg det som gjort en glad! Sen älskar jag att sitta och pyssla med mina bilder som jag skrapat ihop. Det är så himla personligt!

Här får ni en liten inblick i mitt sommarlov 2011:













Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu